Glikolik Asit Peeling

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Glikolik Asit Peeling

Glikolik asit güzellik merkezleri ve doktorlar tarafından en çok uygulanan AHA (alfa hidroksi asit) peelingidir. Günümüzde kadınlar da bu asiti evde güzellik ve cilt bakımı için kullanıyorlar. %10 ile %25 arasındaki glikolik asit çözeltileri genellikle sivilce ve leke bakımları ayak bakımım için kullanılırken peeling işlevi çok güçlü değildir. Glikolik asitle kimyasal peeling yapmak için kullanılan oranlar genellikle %40-%70 arası oranlardır.

Glikolik Asidin Faydaları


Aşağıda sizlere glikolik asit ile yapılan kimyasal peelingin faydalarını sıralayacağız;

  • Az ve orta derinlikteki kırışıklıklar üzerinde etkilidir
  • Cildi pürüzsüz yapmak sivilce izleri gibi pütürlüklerin giderilmesi,
  • Bir çok kadının baş belası olan gözeneklerin küçülmesinde etkilidir
  • Cilt dengesinnin sağlanması ve aşırı yağlanan ciltleri dengelemede oldukça faydalıdır
  • Sivilce lekelerinin giderilmesi noktasında yararlıdır
  • Cilt lekelerinin hemen hemen her türünde leke azaltıcıdır


Glikolik Asit Kullanımı


Glikolik asidin %10 luk çözeltisiyle sivilceli cilt bakımı, sivilce izleri ve lekeleri, güneş vb. durumlarda ortaya çıkan cilt lekeleri, gözenek küçültmek, yağlı cilt bakımında 3 günde bir kullanılır. Bu amaçlarla glikolik asit kullanacaksanız glikolik asidi bir pamuk yardımıyla cildinize sürüp 5 dakika sonra yıkamalısınız. Glikolik asit kullandıktan sonra c vitamini ve b3 vitamini kullanırsanız cilt lekelerinde çok daha iyi sonuç alırsınız. Yağlanmadan muzdaripseniz glikolik asitten sonra biberiye yağı, lavanta yağı, limon yağı, jojoba yağı karışımı uygulayabilirsiniz. Bu işlem kimyasal peelingden ziyade bir bakımdır.

Glikolik asit ile kimyasal peeling yapacaksanız %40 ile %70 arasında bir oranda glikolik asiti pamuk yardımıyla cildinize uygulamalısınız. Uygulama esnasında ameliyat eldiveni vb eldiven kullanmanız faydanızadır. Uygulamayı yaptıktan 3 dakika sonra cildinizi yıkayınız. Bazı forumlarda ve doktor sitelerinde solüsyondan vb bahsedilmiş, özellikle bu uygulamaların yaygın olduğu ABD blog ve forumlarından öğrendiğim kadarıyla bu uygulama sonlandırıcı solüsyon karbonatlı sudan öte bir şey değil. Ama yüzünüzü suyla yıkamanız bile yeterli.

Glikolik Asit Kullanımından Sonra


Cildinizde glikolik asitle peeling yapıldığında veya yaptığınızda bir kızarma olacak. bundan çekinmeyin, gayet normaldir, çinko oksit kullanarak veya çinko oksitli pişik kremleri bu kızarıklığı hafifletecektir. Glikolik asit uygulamasından sonra b3, b5, c vitaminlerinden oluşan bir bakım uygulamanız hem bölgenin çabuk toparlanmasına hem de cildinizin uyarılıp gerekli bakım etkisini artmasına yardımcı olacaktır. Bölgede oluşan kızarıklığın giderilmesi noktasında da bu vitaminler oldukça önemlidir.

Glikolik asit cildi soyar böylece cildin üstündeki ölü deriyi atmanıza yardımcı olur. Günlük hayatınızda çok büyük etkileri olmaz. Ancak glikolik asit peeling sonrasında cildinizi mümkün mertebe ısı ve ışıktan korumalısınız. Sadece güneş koruyuculara güvenmeyin cildinizi ısı ve ışığa maruz bırakmayın. Zaten %25 ve üzeri glikolik asit kullanımında kış aylarının tercih edilme nedeni de budur. Ama güneş yok diye aldanmayın örneğin karlı havalarda kardan ışık yansıması daha kuvvetli olduğundan dolayı karlı havalarda da özellikle güneşe maruz kalmayın.

Glikolik Asit Uygulaması


Glikolik asit peelingin bir diğer özelliği %50 glikolik asit peelinge kadar oranlarda 15 günde bir uygulanabilmesidir %60 ve %70 gibi uygulamalarda ise 3 hafta yani 21 günden önce uygulama tekrarlanmaz. Uygulama periyodunuza ve kullandığınız asit yüzdesine göre ekim ve nisan ayları arası 8 ila 10 seans arası kullanabilirsiniz. Eğer sorununuz ortadan kalkarsa glikolik asit peelingi yapmayı veya yaptırmayı kesmelisiniz. Genellikle her sene uygulanabilecek bir peeling yöntemidir glikolik asit.

Peeling bakım isteyen ve zor bir uğraştır. Bunlar haricince glikolik asit tonik ve glikolik asit krem yazılarıma bakabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Glikolik Asit Peeling
4/ 5
Oleh

2 yorum

yorum
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş