Glikolik Asit Tonik

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Siz değerli okurlar için glikolik asit içeren tonikler konusunu ele aldım. Glikolik asit içeren tonikler nelerdir , cilt lekeleri için kullanılan glikolik asit içeren tonikler hangileridir , nasıl hazırlanır , nasıl uygulanır sorularına cevap vermeye çalıştım. Ayrıca yazımın sonunda kırışıklıklar için uygulanabilecek ve son derece etkili olan glikolik asit içerikli bir tonik tarifi bulunmaktadır , mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Ve konuya giriş yapmadan şunu belirtmek isterim yazıyı hazırlarken sorduğum soruları kafama göre veya kulaktan dolma bilgilere bir araya getirmedim tamamen internetten ve kişisel kullanım sonrası edindiğim bilgilerden oluşturdum.İyi okumalar.

Glikolik Asitli Tonikler


Glikolik asit özellikle dermokozmetik denen üzünlerin gözdelerindendir. Glikolik asitin yüksek oranlarda ciltte soyucu etkileri biliniyor. Ancak düşük oranlı glikolik asitler, ciltte kolajen ve elastin sentezini arttırıcı etkileri bilinen bir ürün. Dolayısıyla kolajen ve elastin arttırıcı etkileri nedeniyle özellikle cilt kırışıklıklarının bakımı, cilt çatlakları gibi durumlarda kullanılıyor. Ayrıca cilt aydınlatıcı etkileri nedeniyle cilt aydınlatmada ve cilt lekelerinde kullanılan bir asit. Bir önceki glikolik asit içeren kremler yazımda belirttiğim gibi bu alfa hidroksi asitlerle çok iyi bakım ürünleri yapabilirsiniz üzteli öyle servet harcamanıza da gerek yok. Peki cilt bakımında glikolik asit nasıl kullanılır. Bunun için size çeşitli uygulamalar için tonik tarifleri vereceğim.

Cilt Lekeleri İçin Tonik



glikolik asitli tonikCilt lekelerinde glikolik asit sadece aha peeling yani glikolik asit peeliing amacıyla kullanılmaz. Bir çok pahalı kozmetik üründe glikolik asit kullanılır. Glikolik asit cilt üstünde aşındırıcı etkileri ve melazmayı baskılayıcı etkileri nedeniyle cilt lekelerinde kullanılır. Şimdi size glikolik asitle cilt lekeleri için tonik tarifi. Bu tonikteki glikolik asit oranı %4,5 civarında olacak.

250 ml gül suyu (orjinalinden alın, ekşimtrak kokan gül suları orjinaldir) 
20 ml %70 glikolik asit
20 gr b3 vitamini
30 gr çinko oksit


Bütün maddeleri büyükçe bir şişede çalkalayınız. Toniğiniz hazır yalnız bu toniği geceleri uygulayacaksınız. Cilt lekelerinde en etkili tonik diyebilirm ancak, çinko oksit çözünmediğinden cildinizi beyaz bırakır, zaten cildinizde bekletebildiğiniz kadar beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın ve mümkünse c vitamini bakımı yapınız. C vitamini (l-ascorbic acid) ile bakım yaparsanız etkisi çok artar.

Kırışıklıklar İçin Tonik


Ciltte oluşn kırışıklar kolajen ve elastin azlığından meydana gelir, işte glikolik asit bunlar için biçilmiş kaftandır. Bu tarifimiz cilt kırışıkları toniği olacak. Bu tonikte ortalama %2,5 glikolik asit, %2,5 laktik asit olacak.


  • 250 ml gül suyu
  • 20 ml %40 glikolik asit
  • 20 ml %40 laktik asit
  • 10 ml b5 vitamini
  • 20 gr b3 vitamini
  • 30 gr çinko oksit

Bütün maddeleri karıştırın. Toniği sadece akşamları cildinize uygulayın bekleyebildiğiiz kadar bekletin, sonrasında yüzünüzü yıkayıp, c vitamini bakımı yapın, elinizde varsa hyaluronic acid'i sadece kırışıklık olan ve olma ihtimalli bölgelere sürün. Ardına bir nemlendirici krem uyugulayın bakım tamamdır. Bir çok pahalı kozmetik ürünün yapamadığı şeyi yapacak potansiyeldeki bu tonik cildi hem gençleştirecek hem de cildinizdeki kırışıklık ve sarkmaları toparlayacaktır. Düzenli kullanmaya özen gösterin.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Glikolik Asit Tonik
4/ 5
Oleh

6 yorum

yorum
avatar
nur
7 Haziran 2016 18:11

glikolik asidi nerden alabilirim yardımcı olur musunuz?

Cevapla
avatar
nur
7 Haziran 2016 18:15

glikolik asidi nerden alabilirim yardımcı olur musunuz?

Cevapla
avatar
21 Haziran 2017 15:28

Doa kimya diye bi sitede ćok ucuz ve kaliteli

Cevapla
avatar
4 Şubat 2018 11:09

Yıkamasak zararı olur mu cildimize

Cevapla
avatar
1 Mart 2018 20:58

Yağlı ciltler için fözenek sıkılaştırıcı bir tarif verebilir misiniz

Cevapla
avatar
1 Mart 2018 21:05

Merhaba bu karışıma çinko eklemesek ve uyguladıktan sonts yıkamayıp hyarulonik asit ve nemlendirici uygulasak olur mu

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş