Glikolik Asit Derleme Yazılar

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş


Glikolik Asit

Glikolik Asit Nedir


Kimyasal olarak Glycolic Acid olarak aslandırılan AHA (alfa hidroksi asit) gurubundan bir meyve asididir. Genellikle şeker asidi olarak adlandırılan glikolik asit şeker kamışı, pancar, üzüm ve meyvelerde bulunur. İnternet ortamında şeker kamışından elde edildiği yazsa da, aslında günümüzde daha çok kimyasal sentezle elde edilir. Glikolik asit alfa-hidroksi karboksilik asitler gurubunun tanımlanan ilk üyesidir hem asit hem de alkol işlevi olan en ufak organik moleküldür. Glikolik asit esasen asit ve alkol içerir.

Glikolik Asit Peeling

Glikolik Asit Peeling

Glikolik asit güzellik merkezleri ve doktorlar tarafından en çok uygulanan AHA (alfa hidroksi asit) peelingidir. Günümüzde kadınlar da bu asiti evde güzellik ve cilt bakımı için kullanıyorlar. %10 ile %25 arasındaki glikolik asit çözeltileri genellikle sivilce ve leke bakımları ayak bakımım için kullanılırken peeling işlevi çok güçlü değildir. Glikolik asitle kimyasal peeling yapmak için kullanılan oranlar genellikle %40-%70 arası oranlardır.

Cilt Bakımında Glikolik Asit

Glikolik Asit Cilt Bakımı


Glikolik asit cilt bakımında oldukça sık kullanılan bir alfa hidroksiasittir. Hele ki cilt lekeleri ve sivilce izleriniz varsa glikolik asit neredeyse vazgeçilmez bir konumdadır. Peki glikolik asit cilt bakımında nasıl kullanılır. İşte bu yazı bunu anlatacak size.

Cilt Lekeleri Glikolik Asit


Melanin pigmentinin aşırı salgılanması ile açığa çıkan cilt lekeleri, kimyasal peeling yöntemiyle tedavi edilir, bu tedavide en çok kullanılan asit glikolik asittir. 

Glikolik Asit İçeren Kremler

Glikolik Asit İçeren Ürünler


AHA (alfa hidroksi asit) gurubunun bir üyesi olan glikolik asit en çok cilt lekeleri, sivilce izleri gibi konularda cildi soymak için kimyasal peeling amaçlı kullanılır, ayrıca kolajen ve elastin sentezini arttırarak ciltteki yaşlanma ve cilt çatlakları ile jilet izi gibi durumlarda yararlanılan bir asittir. Cilt aydınlatmak için de sık sık kullanılır. Bu kadar sık kullanım amacı olunca insanlar haliyle glikolik asit içeren ürünleri tercih ediyorlar. Ancak baştan uyarayım ki dermokozmetik adı altında satılan bu ürünlerin çoğunda hem glikolik asit oranı düşük oluyor hem de aşırı pahalı fiyatlara satılıyorlar.

Glikolik Asit Tonik

Glikolik Asitli Tonikler


Glikolik asit özellikle dermokozmetik denen üzünlerin gözdelerindendir. Glikolik asitin yüksek oranlarda ciltte soyucu etkileri biliniyor. Ancak düşük oranlı glikolik asitler, ciltte kolajen ve elastin sentezini arttırıcı etkileri bilinen bir ürün. Dolayısıyla kolajen ve elastin arttırıcı etkileri nedeniyle özellikle cilt kırışıklıklarının bakımı, cilt çatlakları gibi durumlarda kullanılıyor. Ayrıca cilt aydınlatıcı etkileri nedeniyle cilt aydınlatmada ve cilt lekelerinde kullanılan bir asit. Bir önceki glikolik asit içeren kremleryazımda belirttiğim gibi bu alfa hidroksi asitlerle çok iyi bakım ürünleri yapabilirsiniz üzteli öyle servet harcamanıza da gerek yok. Peki cilt bakımında glikolik asit nasıl kullanılır. Bunun için size çeşitli uygulamalar için tonik tarifleri vereceğim.




Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Glikolik Asit Derleme Yazılar
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş