Cilt Lekesi Tedavisi İçin Glikolik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
cilt lekelerine glikolik asitSiz değerli okurlar için hazırladığım makalede cilt lekesi tedavisi için glikolik asit konusunu inceledim. Makalemi glikolik asit nedir , cilt lekesi için kullanılır mı , cilt lekelerinde etkili midir , faydaları nelerdir , nasıl kullanılır sorularıyla destekledim. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki yazımı internetten edindiğim bilgilerle ve kişisel kullanımlardan faydalanarak meydana getirdim. Yani kulaktan dolma bilgilerle ve işte glikolik asit buna da iyi geliyormuş söylemlerine kulak asmadan dikkatli bir inceleme gerçekleştirdim. İyi okumalar dilerim.


Cilt Lekesi Tedavisi İçin Glikolik Asit



   C2H4O3 formülü ile açıklanan glikolik asit,  doğada şeker kamışı, üzüm gibi meyvelerde bulunan alfa hidroksi asit grubuna mensup, şeker asidi olarak da tanımlanan bir meyve asididir. Meyvelerden sentezlenerek elde edilen glikolik asit, alkol içermektedir. Deri yüzeyinde oluşan problemleri ortadan kaldırmakta sıklıkla tercih edilir. Cilt bakımı ve cilt lekeleri için kullanılan glikolik asit yaşlanma etkilerinin sebep olduğu deformasyonun düzeltilmesinde yardımcıdır.

Glikolik Asitin Faydaları

   Peeling yapılarak derinin sorunlu bölgesinde kullanılan glikolik asit, ölü hücreleri tazeleyerek, cildin yeni hücreler oluşturmasına katkıda bulunur. Bu sebeple cilt yeni hücreler oluşturur ve ışıltılı bir hal alır.
Glikolik asitle yapılan peeling, diğer peelingler gibi değildir. Tatbiki daha yumuşak ve denetimli olarak uygulanır. Derinlemesine değil fakat yüzeysel ölçülerde, deriye zarar vermeden yapılan bu uygulama, glikolik asitten daha verimli istifade edilmesini sağladığı gibi sert peeling uygulamalarından doğan acıya ve sonrasında oluşabilecek kızarıklara neden olmaz.

cilt lekesi tedavisinde glikolik asitGlikolik Asitin Cilde Faydaları

 Glikolik asit, cildi nemlendirir. Yağlı ciltlerde yağ oranını düzenler, kötü görüntü veren geniş gözenekleri küçültür, cilde gözle görülür bir parlaklık verir. Ölü derileri kurutur, yeni derinin oluşumuna katkı sağlar. Kırışıklıkları düzeltir, cilt üzerinde oluşan sivilce ve çatlaklıkları giderir.  Hamilelik ve hamilelik sonrası lekeler dahil, güneş lekelerini siler atar.


Glikolik Asit Uygulaması

  Üç günde bir glikolik asit çözeltisi kullanılarak cilt lekelerinden kurtulmak mümkündür. Bir parça pamuğa glikolik asit çözeltinden bir miktar dökün ve 5 dakika bekledikten sonra yüzünüzü mutlaka bol su ile yıkayın. Bu işlemi yaptıktan sonra eğer istenirse C- vitamini kullanmak suretiyle lekelerden çok daha hızlı kurtulabilirsiniz. Lavanta ve biberiye yağlarının, gilikolik asit tatbikinden sonra kullanılması, ciltte fazla yağlanmayı gidermenize daha hızla yardımcı olur. Bir başka kullanım yöntemi de: Glikolik asit ve kimyasal peeling uygulamasının aynı anda yapılmasıdır. Kimyasal peeling için eldiven takmanız olası bir kızarıklığı veya yanmayı önleyebilir. Glikolik asit için yine bir parça pamuğa makul ölçüde dökeceğiniz çözelti ile yüzünüze sürebilirsiniz. 5 dakika sonra yüzünüzü yıkamayı sakın unutmayınız.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Lekesi Tedavisi İçin Glikolik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş