Glikolik Asit İçeren Kremler

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş





Siz değerli okurlar için hazırladığım yazımda glikolik asit içeren kremler ve ürünler üzerine bir araştırma gerçekleştirdim. Glikolik asit içeren ürünler hangileri ,nerelerde satılır , nasıl kullanılır sorularına cevap aradığım yazımda dikkatli bir çalışma yürüttüm. Şunu belirtmek isterim glikolik asit kullanımı oldukça kolay fakat bir o kadar da dikkatli davranılması gereken bir uygulamadır. Bu noktada esasında içeriğine ve etkilerine değinmek bizim bu noktada bilincimizi arttıracağını düşündüğümden bu konuya değinmek istedim. İyi okumalar dilerim.

Glikolik Asit İçeren Ürünler






glikolik asit barındıran ürünler
AHA (alfa hidroksi asit) gurubunun bir üyesi olan glikolik asit en çok cilt lekeleri, sivilce izleri gibi konularda cildi soymak için kimyasal peeling amaçlı kullanılır, ayrıca kolajen ve elastin sentezini arttırarak ciltteki yaşlanma ve cilt çatlakları ile jilet izi gibi durumlarda yararlanılan bir asittir. Cilt aydınlatmak için de sık sık kullanılır. Bu kadar sık kullanım amacı olunca insanlar haliyle glikolik asit içeren ürünleri tercih ediyorlar. Ancak baştan uyarayım ki dermokozmetik adı altında satılan bu ürünlerin çoğunda hem glikolik asit oranı düşük oluyor hem de aşırı pahalı fiyatlara satılıyorlar.

Ülkemizde glikolik asit içerikli ürün markaları olarak, DDF , DCL, Neostrata, Vichy, Exuviance, Peter Thomas Roth, Avene , Cyrne, Synchroline, Mario Badescu sayılabilir.

Bu ürünlerin bir kısmı, tonik, bir kısmı yüz silme pedi, bir kısmı yüz temizleme toniği, bir kısmı ise krem formunda. 

Glikolik Asit Kullanımı



Cilt bakımında dermokozmetik ürün anlamda glikolik asit kullanımı yaygın ancak bu tarz ürünler oldukça pahalı satılıyorlar. Ben size hemen hemen her üründe glikolik asit bakımını keşfedebilmeniz için bir yöntem aktaracağım böylelikle bu tarz şeylere çok para vermekten kurtulmuş olacaksınız.

Bakın şimdi bu ürünlerde genellikle glikolik asit, laktik asitle birlikte kullanılır ve oranı %2 ile %5 arasında değişir. Biz bunu %2,5 glikolik %2 laktik şeklinde sabitleyeceğiz. Yani toplamda %4,5 (aha) içeren bir ürün elde edebileceğiz.

Şİmdi yapmanız gereken şey glikolik asit için doakimya.com sitesinden %50 glikolik asit ve %40 laktik asit almak. Toplamda glikolik asit size 20 tl laktik asitse 15 tl ye malolacak. Yani 35 tl ye %4,5 (aha) içeren 400 ml bir laktik ve glikolik asit karışımımız olacak. Peki nasıl yapacağız.

İster krem, ister tonik, ister yüz yıkama jeli olsun hazırlamak istediğiniz formdan 100 gr alacaksınız ve içerisine 5 gr glikolik asit %50, 5 gr da laktik asit %40 ilave ederseniz karışımınız hazır demektir. Siz bu oranları, her 100 ml ye göre oranlayabilirsiniz. örneğin 250 ml bir ürün olduğunu düşünün bunun için 12,5 gr %50 glikolik asit, 12,5 gr %40 laktik asit yeterlidir. ya da 400 ml ürüne 20 ml'lik şişelerin tamamını boşaltabilirsiniz. Merak etmeyin ilave edildikleri ürünleri bozmaz veya çabuk bozulmazlar.

Ürünleri kullanırken mümkün mertebe akşamları kullanmaya özen gösterin. Bu arada kullanıp memnun kaldığınız ürünlerin içindekiler kısmını aşağıdaki yorumlar kısmından sorarsanız benzer içerikler hakkında size tavsiyede bulunabilirim.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Glikolik Asit İçeren Kremler
4/ 5
Oleh

12 yorum

yorum
avatar
13 Kasım 2015 01:18

merhaba ben bu tavsiyenizi uygulayacağım inşallah memenun kalırım sizede teşekkür ederim

Cevapla
avatar
16 Kasım 2015 18:53

merhaba ben dediğiniz gibi yaptım ama karışımda soyulma gibi bişey olmadı ,bu asitler yakıcımı acaba

Cevapla
avatar
19 Aralık 2015 15:47

kullanın glikolik asit uzun süreli bakımlarda çok iyi bir asittir

Cevapla
avatar
19 Aralık 2015 15:48

cldi yakmaz zaten. çok hafif soyulmalar olduğu için çoğu zaman anlayamazsınız bile

Cevapla
avatar
25 Haziran 2016 16:50

Bunları nerelerden bulabiliriz eczanede varmıdır bu asitler cildim oldukça lekeli birde çok fazla kazayağı kırışığım var bunları nerden temin edebiliriz yardımcı olursanız sevinirim

Cevapla
avatar
29 Ekim 2016 23:56

Merhaba glycolic acid ve lactic acid karışımını tam olarak nasıl hazırlayacağız bu asitler sıvı formda değil mi. yüze surebilmek için taşıyıcı bir madde olmasi gerekir.

Cevapla
avatar
30 Eylül 2017 10:22

Değerli bilgiler için teşekkür ederim, uyguladım ve memnun kaldım

Cevapla
avatar
Adsız
1 Aralık 2017 02:10

merhabalar, 1oo gram şeklinde kremin gramajini ölçme şansim yok.. şöyle çay kasigi hesabiyla dusunecek olursak, 5o ml kremimin icine ne kadar glikolik asit koymaliyim...

Cevapla
avatar
4 Şubat 2018 11:06

Merhaba bu karışımı gülsuyuyla hazırlasak olur mu

Cevapla
avatar
4 Şubat 2018 11:07

Bu karışımı gülsuyuyla hazırlasak olur mu

Cevapla
avatar
9 Haziran 2018 13:36

Eda hanım doa kimya sitesinde var bu asitler ve cok ucuz

Cevapla
avatar
Adsız
17 Eylül 2018 14:39

merhaba ben doadan glıkolık alıp kullanıyorum fakat krem ve tonıgıme bunlerı eklemek ıstıyorum ..... herhangı bir kremmı yada yenı q10 nemlendırıcı aldım 30 sfh li ekleyebılır mıyım ... yoksa sadece ıcınde sade bır nemlendırıcı mı olmalı lutfen yardımcı olur musnuz??? bırde bıyık bolgemde lekenme var cıldım karma bu arada 32 yasıdayım ıns yazımı gorursunuz cevap verırsınız??

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş