Cilt Sarkmaları İçin Glikolik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
cilt sarkmasına glikolik asitSiz değerli okurlar için cilt sarkmaları için glikolik asit konusunu inceledim. Yazımı oluştururken glikolik asit faydaları nelerdir , nedir , cilt sarkmasını önler mi , nasıl giderir sorularına cevap arayarak makalemi güçlendirdim. Ayrıca makalemi internetten gerçekleştirdiğim araştırmalar sonucunda ve bazı insanların gerçekleştirdiği uygulamalar sonu elde ettikleri sonuçlar ışığında oluşturdum. Sizlere asla cilt sarkması gidermede tek yol glikolik asittir veya glikolik asit kullanmazsanız cildinizde ki sarkmalar asla toparlanmaz demiyorum. Fakat uygulayacağınız diğer yöntemler oldukça pahalıyken dikkatli ve evde gerçekleştirebileceğiniz glikolik asit uygulaması hem etkili olacaktır hem de cebinizin dostu olacaktır. 


Cilt Sarkmasına Glikolik Asit

  Alkalin hidroksil asitler (AHA) olarak bilinen daha büyük bir asit grubunun parçası, şeker kamışı ve üzümlerde doğal olarak bulunan glikolik asit, sivilce tedavileri, pul pul dökülme, cilt kırışıklıkları, sarkmalar gibi cilt bakımında yaygın olarak kullanılmaktadır; cildin yüzeyine nüfuz eder ve doku ve tonunu doğal yollarla geliştirir. Glikolik asit doğal bir eksfoliyant yani ciltteki ölü deriyi pul pul dökücü bir maddedir. Glikolik asit cilt bakım ürünlerinin uzun vadede kullanılmasının, bu ince çizgileri, kırışıklıkları ve yaş lekelerini azaltmaya yardımcı olduğu, uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Tenin gerilmesini sağlayarak cilt sarkmalarını ciddi ölçüde önler. Düzenli olarak kullanılan glikolik asidin cilt sarkmalarının tedavisinde yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Cerrahi izlerin, sivilce ve diğer lekelerin görünümünü sildiği tıbbi kayıtlara geçmiştir.

Glikolik Asit ve Faydaları

  Dünyaca ünlü Türk asıllı Amerikalı doktor Mehmet ÖZ, evde doğal yöntemlerle uygulanacak glikolik asit kullanımının haftada en az 3 gün uygulanması halinde, cilt sarkmasını, en etkili şekilde engellediğini belirtmiştir. Mehmet Öz, glikolik asitin içerisinde bulunan meyve asidinin, cildin sarkmaması için ihtiyaç duyduğu etken maddeye sahip olduğunu sözlerine eklemiştir.


Cilt Sarkması Önleme ve Cilt Sarkmasını Gidermede Glikolik Asit

cilt sarkmalarına glikolik asit sürün Cilt sarkması için kullanılacak glikolik asit kesinlikle kirli cilde uygulanmamalı, cilt temiz suyla hiçbir kimyasal içeriğe maruz bırakılmadan temizlenmelidir. Sarkmanın olduğu problemli bölgeye sürülen glikolik asit, bu bölgede en az 5 dakika bekletilmelidir. Bu işlem sonrası yüz bol suyla yıkanır. Haftada en az 4 kez tatbik edilmelidir. Meyve asitli kremlerin kullanımı süreci hızlandıracak, cilt sarkması görülen yerler daha hızla gerilmeye başlayacaktır. Her cilt tipi farklı olduğu için bazı hassas ciltlerde meyve asidi çok hafif kızarıklık yapabilir fakat bu derhal geçer. Glikolik asit ürünün kullanımı doğru uygulandığı ve sürekli tekrar edildiği takdirde, cildin gerginleşmesi çıplak gözle tespit edilebilir.

Cilt Sarkmasına Kimyasal Peeling

 Peeling yapma durumunda, 100 ml gül suyuna, bir kahve fincanının yarısı kadar glikolik asit ekleyerek harika bir tonik elde edebilirsiniz. Akşamları yatmadan önce bu toniği sorunlu bölgede kullanabilirsiniz.
  Herhangi bir enfeksiyon sebebiyle ciltte iltihaplanma veya açık bir yaranız varsa doktorunuza danışmadan glikolik asit kullanmayınız. Alerjik hassas ciltler içinde aynı şekilde titiz davranınız.





Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Sarkmaları İçin Glikolik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş