Çatlaklara Glikolik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Hazırladığım makalede Çatlaklara glikolik asit konusunu inceledim.Glikolik asit blogumda da bahsettiğim gibi bir çok etkili şekilde kullanılabiliyor. Herhalde aklımıza gelen tüm cilt problemlerin tedavisinde glikolik asidi kullanabiliriz. Çatlaklar da elbette bu aklımıza gelen cilt problemlerinden biridir. Çatlak problemi yaşayan herkes herhalde çatlaklar nasıl geçer sorusunu soruyordur. Bu sorunun cevabı bir tane değil elbette fakat hem kolay hem ucuz hem de etkili olan bir yöntem varsa o da glikolik asit uygulamasıdır. 
Yazımı bu ana başlığın ekseninde glikolik asit nedir, ne işe yarar , çatlaklar için kullanılır mı , çatlaklarda etkili mi , çatlaklara nasıl uygulanır sorularıyla besledim. Umarım faydalı ve akıcı bir metin olmuştur. İyi okumalar dilerim.

Çatlaklar için Glikolik Asit

çatlak ciltlere glikolik asit  Vücuttaki çatlaklar bilhassa bayanlar için çok büyük sorun teşkil etmektedir. İstenmeyen bu deformasyonları düzeltmek içim her yıl devasa bütçeler ayrılmakta, kimi deformasyonlara geçici çözümler bulunabilirken, kimilerinin hasar derecesi bir öncekinden daha vahim bir tablo çizmektedir. Bayanlarda genel olarak karın bölgesi, baldır ve kalçalarda gözlemlenen çatlakların sebeplerinden bazıları: gebelik ve hızlı kilo alıp vermelerden oluşur. İlaveten kuru ciltlerde bu tür çatlaklar oluşmak için çok uygun zemin bulabilmektedir. Beyaz tenli kişilerde çatlaklar daha fazla gözlemlenebilir. Hatta açık renkli hanımların daha fazla çatlak oluşumuna maruz kaldığı söylenir. Bu tam olarak doğruyu işaret etmez. Zira leke ve çatlak, beyaz tenli insanlarda doğal olarak daha fazla göze çarpması sebebiyle böyle bir yanılsama yaratabilmektedir. Cildin esnekliğini kaybetmesi, fazla su içilmemesi, cildi uzun zaman kuru bırakmak da diğer etmenlerdir.




 Glikolik Asitin Çatlaklar Üzerinde ki Etkisi

 Pahalı kozmetik ürünler, cerrahi yöntemler ise soruna kesin bir çözüm getirememekle beraber kişilerde bir türlü geçmeyen çatlaklar yüzünden depresyona sebep olmaktadır.
 Glikolik asit doğal olarak oluşan bir maddedir; cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında cildi gençleştirmekten nemlendirmeye kadar birçok yarar sağlar. İşlenmemiş, ham haliyle, glikolik asit, kokusu olmayan renksiz kristallerden oluşan bir tozdur. Bir meyve asidi türüdür. Doğallığı sebebiyle uygulandığı problemli bölgede kimyasal bir tahriş yapmaz ve çatlakları olduğundan daha kötü hale getirmez. Tam tersi, çatlaklar üzerinde doğru uygulandığında ve bu uygulama hafta içi en az 3 gün mütemadiyen tekrarlandığında sonuçlar inanılmaz olacaktır. Aşırı pahalı kimyasal ürünler veya cerrahi müdahale gibi riskli operasyonlara başvurulmadan önce glikolik asit kullanımı yararınıza olacaktır.
 Alerjik ve hassas ciltlerde bile güvenle kullanacağınız glikolik asidin  en az miktarda kullanımı bile günlük cilt bakımı ve temizliği için yeterlidir. Çatlakların gözle görülür biçimde onarılmasının yanında ciltte gençleştirme sağlar. Kuru ciltlerde daha fazla oluşum fırsatı bulan çatlaklar, cildin nem dengesinin sağlanması ile kademeli olarak ortadan kalkmaya başlar.

Çatlaklara Glikolik Asit Uygulaması

çatlaklarınız için glikolik asit  Cildin üst katmanının altındaki ölü cilt hücrelerini bağlayan maddeleri parçalayan Glikolik asitin kullanımı oldukça basittir. Tıkalı gözenekleri açan ve donuk deriye canlılık veren glikolik asit, haftanın en az 3 günü, bir parça pamuk vasıtasıyla çatlaklar üzerinde kullanılır. Bol suyla yıkandıktan sonra, bu işlemin sürekli yapılması önemlidir.
Yazımın sonuna gelirken dikkatimi çeken bir veriyi paylaşmak istiyorum. Çatlak problemi yaşayan iller sıralamasında birince sırada Sakarya sonra Tekirdağ ve sırasıyla Muğla , Çanakkale ve Samsun  geliyor. Fakat çatlak tedavisi noktasında glikolik asit kullanımı sadece İstanbul ile sınırlı bu çok üzücü ve çarpıcı bir veri. Siz değerli okurlarıma tekrar belirtmek istiyorum en etkili , kolay uygulanabilir yöntem çatlakları geçirmek için glikolik asittir.
Umarım faydalanabildiğiniz bir yazı olmuştur. Soru görüş ve önerilerinizi yorum kısmına bırakırsanız en kısa zamanda tarafımca cevap verilecektir. Teşekkürler.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Çatlaklara Glikolik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş