Kırışıklıklara Glikolik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
kırışıklar için glikolik asit

Siz değerli okular için hazırladığım yazımda kırışıklıklara glikolik asit başlığını inceledim. Kırışıklık giderici kremler arasında belki de en etkilisi glikolik asittir. Yazımda da başlıktan anlayacağınız gibi glikolik asitle kırışıklıklar nasıl giderilir , etkili midir , nasıl uygulanır sorularına cevap aradım. Fakat şunu belirtmek isterim glikolik asit uygulamaları öyle kafamıza göre uygulayacağımız bir tedavi yöntemi değildir mutlaka ama mutlaka bir uzmandan hiç değilse yardım alın.İyi okumalar dilerim.

 Kırışıklıklara Glikolik Asit




   Kırışıklıklar, normal olarak insanlar daha yaşlandıkça görünür olmaya başlarlar. Ancak su içinde uzun süre harcadıktan sonra da gelişebilirler. Hepimizin yüzünde bazı kırışıklıklar, bir anlığına oluşabilir. Bunlar duygularımızın o an yansımalarının geçici neticesidir ve kalıcı değildir. Elbette sürekli yüzünü buruşturan kişilerde kırışıklık oluşumu aynı yerde yer etmeye başlayacaktır. Güneş, sigara, dehidrasyon, bazı ilaçlar, çevresel ve genetik faktörler insanların kırışıklıklarının zamanını ve yoğunluğunu belirleyen faktörlerdir.

kırışıklıkları giderici glikolik asitÇoğu kırışıklık, vücudun en çok güneşe maruz kaldığı, özellikle  yüz ve boyun, ellerin arkasında ve kollarında görülmektedir. Genelde insanlar kırışıklıkları hoş karşılamaz ve yüksek meblağlar, kırışıklık yok edici ürünlere ve estetik tedavilere harcanır. Bu terapilerin bazıları büyük iddialarda bulunur ancak, iddialar büyüklüğü kadar etki yaratmazken, bazılarında orta, önemli veya çok önemli başarılar elde edilebildiği gözlemlenmektedir.
Kırışıklıklar yaşlanmanın doğal bir parçasıdır. İnsanlar yaşlandıkça ciltleri daha incelir, daha fazla kurur  ve elastikiyeti azalmaya başlar. Bu sebeple kendisini hasardan daha fazla koruyamaz ve ciltte kırışıklıklarla beraber çizgiler oluşmaya başlar.


Glikolik Asit ve Faydaları


 Glikolik asit işte tam da bu noktada devreye girer. Cildin kurumasını önler, güneşin zararlı etkilerine karşı koruyucu bir kalkan olur. Ölü  hücreleri yeniler ve bu yenilenmeyle cilt tazelenme sürecine girer. Yaşlanmayla oluşan kırışıklıklar zamanında alınan önlemlerle yok denecek kadar azalır. Cilt daha gençken,  zararlı etkilere önlem alınmazsa, kırışıklıklar daha hızla oluşacaktır. Fakat kırışıklıklar oluştuğunda bile bir miktar glikolik asit, haftanın belli günleri sürekli olarak  kullanıldığı takdirde, cild esnekliği tekrar kazanılmaya başlanacaktır, kırışıklıklarda bir azalma tespit edilecektir. Dünya Plastik Cerrahlar Birliği, kırışıklıkları düzeltmek için düzenli kullanılan glikolik asitlerin faydası olduğunu belirtmektedir.

 Glikolik asit peeling olarak daha yüksek performans alımlarda uygulanabilir, Yüzde bir müddet bırakılan glikolik asit,  cildin gözeneklerine sızar ve ince kırışmanın görünümünü azaltır. Tavsiyelere uyularak uygulanan glikolik asitin yüz kırışıklıklarının dereceleri göz önünde bulundurularak 5 ila 8 dakika bir süre bcilt üzerinde bulundurulması uygundur. İdeal sonuçlar için bu uygulama, haftanın en az 3 günü tatbik edilmelidir.  Glikolik asitin yumuşak doku takviyesi, diğer kozmetik yöntemlere güçlü bir alternatif olduğu gibi kişiyi, zamanla ağırlaşacak kırışıklıklar karşısında cerrahi müdahaleden kurtarabilir.


Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kırışıklıklara Glikolik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş