Sivilcelere Glikolik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
sivilce glikolik asitSiz değerli okular için hazırladığım makalede sivilcelere glikolik asit konusunu inceledim. Sivilce problemini öncelikle bir cilt problemi olarak görmeliyiz. Bu noktada sivilcenin oluşumu sürecine kısa bir giriş yapmak istedim. Sivilcenin neden oluştuğuna değindikten sonra glikolik asidin faydalarını inceledim.Glikoik asitin faydalarını esasında tek kalemde bitiremeyiz fakat biraz daha sivilceyle ilintili noktalara değindim. Ardından sivilceli bölgeye glikolik asit nasıl uygulanır , etkili midir , nasıl kullanılır gibi sorulara cevap arayarak makalemi sonlandırdım. İyi okumalar dilerim.



Sivilcelere Glikolik Asit Tedavisi



 Sivilce: Cilt gözeneklerinde oluşan kırmızı ve ucu iltihaplanmaya meyilli olması nedeniyle kabarık aknelerdir. Yüz üzerinde oluştukları gibi, vücudun görülmeyen kısmında, sırt veya omuzlarda görülebilir. Sivilceler kıl köklerinde bulunan sebum maddesinin kanalları tıkayıp yağlanmasına sebep olmalarıyla oluşurlar. Akne adını sebum içinde oluşan bir çeşit bakteriden yani ‘’Acnes’’den alır.
Özellikle yüzde oluşan sivilceler rahatsızlık verdiğinden ve hoş bir görünüm sunmamalarından dolayı sıkılır. Bu izler, yüzümüzde leke olarak kalırlar. Bu izler ve sivilcelerden kurtulmak için bir çok yöntem vardır. Çoğu acılı ve pahalı olan bu yöntemler, kişiye bir dönem şifa verse de, kullanılan lazer yöntemleri ve kimyasallar, bir süre sonra geri tepebilir ve kişi tekrar bu lekelerden mustarip olmaya devam eder. Bu arada lazer yönteminin bazı kanser türlerini tetiklediğini de belirtmekte fayda var.



    Glikolik Asitin Faydaları

 Glikolik asit, bir tür meyve asidi olmasından dolayı cilde zarar vermez. Cildi yeniler ve parlaklık kazandırır. Diğer yüksek kimyasal içerikler gibi tahriş ve iz oluşumuna sebebiyet vermez. Deriye nüfuz ederek yağlanmayı düzenler, nem dengesini sağlar.  Sivilce oluşumunu durdurur. Sivilce lekelerini siler. Deri üzerindeki çatlaklığı, yüzde ve vücudun diğer bölgelerinde oluşan lekeleri giderir. Lekelerin tekrar oluşmasını engeller.

sivilceli ciltlere glikolik asit sürün

       Sivilcelerde Glikolik Asit Kullanımı

    Glikolik asit, doğası gereği mükemmel bir dezenfektandır. Sivilce oluşumunu etki eden iltihabı bu özelliği sebebiyle öncelikle kurutur ve yayılmasını kontrol altına alır.  Bu açıdan glikolik asit, sivilce lekelerinde tercih edilen bir üründür.  Çözelti sivilceli bölgeyi silmek suretiyle kullanılır. Glikolik asit, hem sivilce lekelerini gidermede hem de sivilce oluşumunu engellemede uygulanır. Sadece sabunla sivilcelerin ve sivilce lekelerinin yok edildiği söylencesi doğru değildir. Sabun, içeriğinde salisilik, glikolik, laktik asit barındırmıyorsa, ki barındırsa bile bu çok az etken madde ihtiva eder, sivilce ve sivilce lekelerine faydası olmaz. Her ne kadar bu yönde, kesin bir tıbbi veri olmasa da, hamile ve emziren kadınların kullanmaması tavsiye edilir. Göze sürülmemesi ve sürüldüyse su ile yıkanması ve ürünün güneşten uzak bir yerde muhafaza edilmesi gerekir.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Sivilcelere Glikolik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş